Zonnepanelen plaatsen

Steeds meer zonnepanelen komen aan het licht. De zonnepanelen zetten energie van de zon om in bruikbare energie. Door het terugleveren van stroom bespaart u honderden euro’s per jaar. Onze ervaren dakdekkers installeren dagelijks zonnepanelen door heel Nederland. Dakdekkers Nederland biedt:

 • Een gratis dakinspectie
 • Tot 10 jaar garantie op gebruikt materiaal
 • Dakwerkzaamheden door heel Nederland

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen, maar weet u niet of uw dak geschikt is? Laat uw dak gratis inspecteren door een van onze ervaren dakdekkers.

Gratis dakinspectie aanvragen 035-7720410

Voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen produceert u eigen stroom en bespaart u tientallen euro’s per maand op energiekosten. Profiteer van de voordelen van zonnepanelen door ze te laten aanleggen door Dakdekkers Nederland:

 • Creëer meerwaarde voor uw woning: zonnepanelen maken woningen meer waard. Gemiddeld stijgt de waarde van uw huis met € 5000-,.
 • Zonnepanelen zijn onderhoudsarm: ze hebben nauwelijks onderhoud nodig. Het is wel belangrijk dat u af en toe de zonnepanelen controleert op vuil. Te veel vuil heeft namelijk een negatieve invloed op het rendement, wat wil zeggen dat de zonnepanelen een lagere opbrengst opleveren. 
 • Investering voor de toekomst: gemiddeld heeft u de investering na 6 tot 8 jaar terugverdiend. Vanaf dat moment ontvangt u gratis stroom.

LAATSTE VAN DE STRAAT

Heel de straat had al zonnepanelen en ik werd een beetje meegesleurd. Ik kon eigenlijk niet achterblijven. De buurvrouw raadde Dakdekkers Nederland aan en ik heb ze maar gebeld. Binnen een paar uur waren de mannen al klaar. Ik had het niet zo snel verwacht in ieder geval.

Cecile Koning, Blaricum

NIKS VAN GEMERKT

Mijn vrouw bleef thuis met de kinderen en ik liep ’s ochtends de deur uit naar mijn werk. Toen ik om 5 uur thuis kwam, waren de zonnepanelen al geplaatst en hadden ze alles netjes opgeruimd. Ik heb er helemaal niks van gemerkt en ben blij met het resultaat!

Doyl Weenen, Zandvoort

SNELLE SERVICE

Ik had geen idee of mijn dak wel geschikt was voor zonnepanelen. Eerst kwamen ze langs voor een inspectie en dezelfde week waren de zonnepanelen geïnstalleerd. Snelle service met goed resultaat! Ik raad deze mannen zeker aan.

Wiebe Groen, Volendam

Kosten plaatsen zonnepanelen

Een aantal factoren bepalen de kosten voor zonnepanelen:

 • Huishouden: een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt zo’n 3500 kWh energie per jaar. Een gemiddeld Nederlands huishouden heeft zo’n 12 tot 16 zonnepanelen nodig om het energieverbruik af te dekken. Dakdekkers Nederland bekijkt samen met u hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor de gewenste jaarlijkse opbrengst. 
 • Soort dak: de meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Wij raden het plaatsen van zonnepanelen op sommige daken af. Dit zijn rieten, gebogen en houten daken. Bent u benieuwd of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Vraag dan een gratis inspectie aan en onze dakdekker komt binnen een week langs om uw dak te inspecteren. 

Subsidie zonnepanelen

Een aantal gemeenten hebben een subsidieregeling en een speciale lening voor zonnepanelen. Landelijk is de Energiebespaarlening beschikbaar. Op dit moment ligt de rente van de Energiebespaarlening tussen de 1,5% en 2,3%. De hoogte van de rente is afhankelijk van de looptijd. Sommige gemeenten bieden een alternatief aan. Gemeente Amsterdam biedt een lening aan waarbij u € 25.000,- voor zonnepanelen kunt lenen tegen een rente van 1,6%. Vergelijk de leningen in uw gemeente eerst. Wellicht is dit een goedkoper alternatief dan de landelijke Energiebespaarlening.

Salderingsregeling voor zonnepanelen

Op zonnige dagen leveren zonnepanelen vaak meer energie op dan u verbruikt. De energie die niet wordt verbruikt, stroomt terug naar uw leverancier. U verkoopt als het ware energie aan uw energieleverancier. Op de jaarrekening berekent de leverancier hoeveel energie u heeft verbruikt en opgeleverd. Het is mogelijk dat u aan het einde van het jaar meer energie heeft opgeleverd dan verbruikt. U ontvangt dan een vergoeding voor elke kWh die u niet heeft verbruikt. Dit heet salderen.

Zonnepanelen laten plaatsen door Dakdekkers Nederland

Binnen één dag plaatsen onze dakdekkers uw zonnepanelen veilig en nauwkeurig op uw dak. We plaatsen niet alleen de zonnepanelen, maar installeren ook de omvormers en sluiten alles aan. U vindt altijd een dakdekker bij u in de buurt.

 • Amersfoort
 • Barneveld
 • Blaricum
 • Enschede
 • Hilversum
 • Rotterdam
 • Volendam
 • Vianen
 • Zandvoort

Neem contact op met Dakdekkers Nederland

Met Dakdekkers Nederland heeft u één partij voor al uw dakwerkzaamheden. Naast het installeren van zonnepanelen plaatsen we dakkapellen en renoveren, repareren en onderhouden we daken door heel Nederland. Onze dakdekkers helpen u graag met vragen over het installeren van zonnepanelen. Bel ons op 035-7720410 of stuur een mail naar info@dakdekkersnederland.nl.  Benieuwd of uw dak geschikt is voor de dakwerkzaamheden? Vraag direct een gratis inspectie aan.

Gratis dakinspectie aanvragen 035-7720410