Dakrenovatie

Een dakrenovatie is noodzakelijk als een groot oppervlak van uw dakbedekking schade heeft geleden of als uw dak versleten is door ouderdom. Dakdekkers Nederland voert een gratis dakinspectie voor u uit om te onderzoeken of een renovatie essentieel is of dat een dakreparatie volstaat. Ons dakdekkersbedrijf biedt verschillende voordelen:

 • KOMO-gecertificeerd materiaal: hoogwaardige kwaliteit
 • Vrijblijvende offerte na gratis dakinspectie
 • Dakdekkers met veel kennis van dakrenovaties
 • Landelijk dakdekkersbedrijf voor particulieren en bedrijven
 • Tot 30 jaar garantie op alle gebruikte materialen

Vraag een gratis dakinspectie aan en wij adviseren u over een renovatie of reparatie. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen via info@dakdekkersnederland.nl of 035-7720410

Gratis dakinspectie aanvragen 035-7720410

Wanneer moet u een dakrenovatie uit laten voeren?

U moet uw dak laten renoveren als uw dakbedekking in een zeer slechte staat is, waardoor een dakreparatie niet meer binnen de mogelijkheden valt. Kleine gebreken als verschoven dakpannen en kleine scheurtjes in de dakbedekking repareren wij. Wij raden aan om kleine gebreken direct te repareren om schade aan de dakconstructie te voorkomen.

Dakrenovatie bij grote scheuren en ouderdom

Een dakrenovatie laat u uitvoeren als de dakbedekking grote scheuren heeft opgelopen door bijvoorbeeld hagelschade. Ook schade die ontstaat door de leeftijd van de dakbedekking kan vrijwel niet gerepareerd worden. Een dakrenovatie gebeurt vaak als het oppervlak van de te repareren bedekking te groot is voor een kleine reparatie. Een gerenoveerd dak zorgt ervoor dat u niet ieder jaar kleine reparaties hoeft uit te voeren. Uw dak beschikt weer over nieuwe dakbedekking waar u jarenlang niet meer naar om hoeft te kijken.

Nieuw dak laten plaatsen

De dakconstructie kan zwaar beschadigd raken door slecht onderhoud van uw bekapping of door het uitstellen van een dakrenovatie. Dit heeft tot gevolg dat u een volledig nieuwe bekapping moet laten plaatsen. Schakel bij twijfel dus altijd ons dakdekkersbedrijf in; een dakinspectie is bij ons kosteloos.
Neem contact met ons op voor meer informatie over dakrenovaties. Wij zijn bereikbaar via info@dakdekkersnederland.nl of 035-7720410.

Kosten van een dakrenovatie

Indien we een dakrenovatie adviseren, raden wij aan om niet te lang te wachten met de uitvoering ervan. De kosten voor een volledig nieuw dak vallen namelijk veel hoger uit dan een dakrenovatie. Oude dakbedekking leidt op termijn tot beschadiging van de dakconstructie. Dit voorkomt u met een dakrenovatie. We vervangen de dakpannen die niet meer in goede staat zijn, waardoor uw bekapping weer als nieuw is.
De renovatiekosten verschillen per dak. De kosten voor dakrenovatie hangen onder andere af van de volgende factoren:

 • Plat dak of hellend dak
 • Oppervlakte per m2
 • Benodigde arbeidsuren

Voor het maken van een kostenplaatje voor uw dakrenovatie voeren wij eerst een gratis dakinspectie uit. Daarna krijgt u van ons een vrijblijvende offerte op maat.

Besparen met uw buren

Als u samen met uw buren een dakrenovatie aanvraagt, dan bespaart u hiermee tot 5% op de totale kosten. Ook dan geldt dat wij uw dak en dat van de buren gratis inspecteren. Ons dakdekkersbedrijf houdt rekening met de korting bij het opstellen van de offerte. U komt dus nooit voor verrassingen te staan.

Gratis dakinspectie aanvragen 035-7720410

Renovatie van verschillende soorten bekappingen

Een dak bestaat uit een platte of een hellende constructie. De dakbedekking bestaat vervolgens weer uit verschillende materialen. Dakdekkers Nederland renoveert alle soorten dakbedekkingen.

Standaard dakpannen

De meest voorkomende dakrenovatie is het vervangen van een regulier pannendak. Dakpannen worden vervaardigd uit gebakken klei. Hierdoor kunnen er op termijn scheuren of barsten ontstaan in de dakpan. Een dakrenovatie voorkomt dat de scheuren tot schade aan de dakconstructie leiden.

Shingle dakbedekking

Een shingle dak wint steeds meer aan populariteit en wordt vaak gebruikt bij daken met alternatieve vormen, zoals uitstekende rondingen, schuren, tuinhuisjes en woonhuizen. Shingles zijn flexibel en duurzaam, waardoor ze gemakkelijk geplaatst kunnen worden bij o.a. nokken, dakkapellen, rondingen en hoeken.

 

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekkingen worden meestal toegepast op platte daken, in sommige gevallen kan het ook gebruikt worden op een dak met een lichte helling, en is meestal zwart van kleur. Witte bitumen heeft een verkoelende werking, omdat het zonlicht reflecteert. De bitumen bekappingen zijn eenvoudig te verwerken, waterdicht en hebben een lange levensduur. Een klein scheurtje kan echter al voor lekkage zorgen, waardoor renovatie of vervanging van de bitumen noodzakelijk is.

Kunststof dakbedekking

Dakdekkers Nederland renoveert ook kunststof daken. Deze dakbedekking is milieuvriendelijk en licht van gewicht. Een kunststof dak wordt voornamelijk gebruikt bij lichtere onderconstructies zoals tuinhuisjes. Kunststof dakpannen zijn erg gevoelig voor grote temperatuurverschillen. In de winter kan een kunststof dakpan broos worden, waardoor deze breekbaar wordt. Bij erg warm weer kan het kunststof juist vervormen. In beide gevallen biedt een dakrenovatie uitkomst.

 

Werkgebied dakdekkers

Dakdekkers Nederland voert overal in Nederland dakrenovaties uit. Onze dakdekkers hebben al diverse succesvolle dakrenovaties uitgevoerd in:

 • Almere
 • Amersfoort
 • Amsterdam
 • Apeldoorn
 • Arnhem
 • Haarlem
 • Hoofddorp
 • Nijmegen
 • Utrecht

 

Contact met ons landelijke dakdekkersbedrijf

Heeft uw dak schade geleden of denkt u een dakrenovatie nodig te hebben? Onze ervaren dakdekkers doen een gratis dakinspectie om u te adviseren over uw dak. Bovendien brengen we een vrijblijvende offerte uit. Vraag een gratis dakinspectie aan of neem contact met ons op via 035-7720410 of info@dakdekkersnederland.nl.

Gratis dakinspectie aanvragen 035-7720410