Dakpannen vervangen Bilthoven

Door het hele land vervangen we dakpannen, zo ook in Bilthoven en omgeving. Pannendaken zijn de populairste keuze om de dakconstructie te beschermen. Maar ook dakpannen verouderen en zijn na verloop van tijd aan vervanging toe. Laat daarom tijdig uw dakpannen inspecteren, want bij beschadigde dakpannen kan een lekkage schade toebrengen aan de gehele dakconstructie. De professionals van Dakdekkers Nederland voeren gratis dakinspecties uit en bepalen daarmee of uw dak aan vervanging toe is. Mocht het laatste het geval zijn, dan bieden we u uiteraard een zeer scherpe offerte.

 • Tot 30 jaar garantie op onze dakpannen
 • Gratis dakinspectie
 • Groepskorting bij meerdere daken
 • Voor particulieren en bedrijven
 • Dakpannen met het KOMO-keurmerk

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via 035-7720410 voor meer informatie over onze diensten. Of vraag direct een gratis dakinspectie aan via onderstaande button.

Gratis dakinspectie aanvragen 035-7720410

Wanneer dakpannen vervangen?

Doorgaans laten bewoners hun dakpannen pas vervangen bij zichtbare schade, zoals poreusheid of barsten. Maar de realiteit is dat er veel meer situaties zijn waarin het vervangen van uw dakpannen nodig is, namelijk:

 • Er is een lekkage in uw woning of pand
 • U heeft ernstig vervuilde dakpannen die u niet meer schoon krijgt
 • Verschoven dakpannen die zorgen voor waterschade
 • Kapotte nokken door bijvoorbeeld stormschade
 • Ouderdom van uw dak

Merkt u dat uw dakpannen tekenen van veroudering vertoont of wilt u weten wat de huidige conditie van uw dak is? Wacht dan niet te lang en vraag een gratis dakinspectie aan. Onze specialist komt bij u langs en stelt een rapport op van uw dak. Als u daar te lang mee wacht kan een lekkage ernstige schade toebrengen aan uw dakconstructie en het is vele malen duurder om dit op te lossen dan enkel de vervanging van enkele dakpannen.

Vervangen verouderde dakpannen

Vervangen keramische dakpannen

Keramische dakpannen staan bekend om hun lange levensduur. Ze blijven tot wel 70 jaar goed en zijn daarmee zeer sterk. Dat betekent echter niet dat ze niet onderhevig zijn aan invloeden van buitenaf, waaronder het weer. Heeft u bijvoorbeeld net een woning gekocht en weet u niet wanneer de dakpannen voor het laatst vervangen zijn, vraag dan een gratis dakinspectie aan. We checken uw bekapping en in sommige gevallen raden we een dakrenovatie aan. Dat betekent dat we alle dakpannen en panlatten in één keer vervangen en een waterdichte folie op het dakbeschot aanbrengen. U heeft dan tot 70 jaar geen omkijken meer naar uw dak. Wel zo prettig! Het tijdig laten vervangen van uw verouderde dakpannen voorkomt hogere kosten voor een nieuwe dakconstructie.

Vervangen betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen hebben een levensduur va ongeveer 45 jaar en zijn daarmee minder duurzaam dan keramische dakpannen. Onze specialisten kunnen u het beste adviseren over de geschiktste bekapping voor uw woning.

Kosten dakpannen vervangen

We kunnen op voorhand helaas geen duidelijk tarievenoverzicht geven, omdat elk dak anders is. Om het voor iedereen mogelijk te maken een prijsindicatie te krijgen, bieden we gratis dakinspecties aan. Hierbij checken we de conditie van uw dak en stellen een offerte op maat op. We garanderen altijd scherpe tarieven. In het kort hangt de offerteprijs af van de volgende factoren:

 • De totale oppervlakte die we moeten behandelen
 • De huidige conditie van uw dak
 • De conditie van uw dakpannen
 • Of u een monumentaal pand heeft
 • Of u nieuwe dakpannen wilt
 • Of u uw dak van buitenaf wilt laten isoleren
 • Eventuele herstelwerkzaamheden van lood-, zink- en koperwerk
 • Eventuele te vervangen dakramen of dakbeschot
 • Eventuele groepskorting op de offerteprijs

Gratis dakinspectie aanvragen 035-7720410

Meer dakpannen vervangen, meer korting

Een groot voordeel van Dakdekkers Nederland ten opzichte van andere dakdekkers is dat wij een zeer royale korting geven voor huishoudens die samen hun dakpannen willen laten vervangen. Kiest u voor de professionals van Dakdekkers Nederland in Bilthoven, dan profiteert u van een korting die oploopt tot wel 5% op de offerteprijs. Indien gewenst checken we uw beiden dakpannen en stellen we een offerte op. U zit hierbij nog nergens aan vast, maar u weet beiden wel waar u aan toe bent.

Meer weten over onze groepskorting? Bel ons via 035-7720410 of vraag direct een gratis dakinspectie aan.

Controle dakconstructie

Tijdens de dakinspectie controleren we niet alleen de conditie van uw dak, maar ook de dakconstructie zelf. Die kan namelijk ook beschadigd zijn geraakt door bijvoorbeeld een oude lekkage. Als dit het geval is, dan adviseren we om herstelwerkzaamheden uit te laten voeren.
Geen vergunning nodig voor dakpannen vervangen

Er bestaat veel verwarring over wanneer u een vergunning nodig heeft voor het laten vervangen van uw dakpannen. Heeft uw pand niet de status monument, dan hoeft u niet in het bezit te zijn van een vergunning. Ook wanneer kenmerken als de kleur en vorm van uw dak gelijk blijven, heeft u doorgaans geen vergunning nodig. Voor de vervanging van een volledige dakconstructie is een vergunning echter wel verplicht. Dit zijn namelijk dermate grote werkzaamheden dat de gemeente ze moet goedkeuren voor wij kunnen beginnen Voor vragen over wanneer een vergunning nodig is in uw situatie, kunt u ons altijd bellen via 035-7720410 of contact opnemen met uw gemeente.

Professionele service en goede prijs

We hebben onlangs een nieuwe woning gekocht en we wilde de staat van ons dak laten controleren. Dakdekkers Nederland kwam met een snelle conclusie dat slechts enkele dakpannen vervangen moesten worden. Super service en ze hebben het snel in orde gemaakt. Bedankt!

Wij zijn helemaal happy

Wij en onze buren moesten nieuwe dakpannen en bij Dakdekkers Nederland kregen we een mooie korting. Nu liggen onze daken er weer mooi bij. En de mannen waren heel aardig.

Raad iedereen aan!

Een vorige dakdekker was niet heel zorgvuldig met ons dak en heeft meer schade achtergelaten dan we hadden gedacht. Dus wij belden dit bedrijf en na wat overleg gingen we akkoord. Geen spijt van gehad en ons dak is weer als nieuw.

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over het laten vervangen van uw dakpannen of wilt u meer informatie over de conditie van uw huidige dak? Vraag een gratis dakinspectie aan of bel ons via onderstaande buttons.

Gratis dakinspectie aanvragen 035-7720410