Dakpannen vervangen

Onze dakdekkers vervangen dagelijks dakpannen door heel Nederland. Een pannendak is de meest gebruikte bescherming van dakconstructies. Slechte bescherming van uw dakconstructie leidt tot grote problemen zoals lekkages en rot. Onze dakdekkers helpen graag om uw dakpannen te vervangen. Dakdekkers Nederland biedt de volgende voordelen:

 • Dakpannen met KOMO-keurmerk
 • Gratis inspectie: geen onverwachte kosten
 • Tot 30 jaar garantie op gebruikt materiaal
 • Dakpannen vervangen voor particulieren en bedrijven
 • Plaatsing door ervaren dakdekkersin heel Nederland

Neem voor een gratis inspectie contact op met ons dakdekkersbedrijf:

Gratis dakinspectie aanvragen 035-7720410

Wanneer moeten dakpannen worden vervangen?

Het vervangen van dakpannen wordt meestal gedaan als er barsten zichtbaar zijn of als de dakpannen poreus zijn. Er bestaan echter veel meer redenen om uw pannendak te vervangen:

 • Lekkage in huis
 • Andere uitstraling woning door nieuwe kleur te kiezen
 • Ernstig vervuilde dakpannen die niet meer schoon te maken zijn
 • Verschoven dakpannen die waterschade veroorzaken
 • Kapotte nokken door natuurschade

Wij raden aan om niet te lang te wachten met het vervangen van uw dakpannen. Gebroken pannen zorgen immers voor lekkage in uw woning. Hierdoor ontstaat er vochtschade in uw woning, maar ook in de dakconstructie. Door schade aan de dakconstructie lopen de kosten van herstelwerkzaamheden nog verder op. Een beschadiging aan de dakconstructie kan tot gevolg hebben dat het gehele dak moet worden vernieuwd.

Verouderde dakpannen vervangen

Een pannendak gaat ongeveer 35 jaar mee. Een verouderde bekapping heeft vaak pannen die na al die jaren poreus zijn geworden. In sommige gevallen raden we dan een dakrenovatie aan. Alle pannen worden dan vervangen door nieuwe pannen, waardoor u de komende jaren dus geen omkijken meer heeft naar uw bekapping. Het tijdig vervangen van uw dakpannen voorkomt hogere kosten voor het plaatsen van een nieuw dak.

Kosten voor het vervangen van uw dakpannen

De kosten voor het vervangen van uw dakpannen hangen af van verschillende factoren. Daarom maken wij graag een offerte op maat. De offerte wordt opgesteld naar aanleiding van een gratis dakinspectie. Voor de prijsopgave zijn verschillende onderdelen en wensen belangrijk:

 • De totale oppervlakte
 • Hellend dak of plat dak
 • Nieuwe dakpannen of alleen verleggen
 • Met of zonder isolatie
 • Herstel van lood-, zink- en koperwerk
 • Eventueel te vervangen dakramen of dakbeschot

 

Besparen met uw buren

U krijgt bij ons dakdekkersbedrijf extra korting als u samen met uw buren uw dakpannen laat vervangen. In totaal bespaart u hiermee tot 5% op de offerteprijs. Wij inspecteren tijdens ons bezoek – indien afgesproken – direct het pannendak van uw buren om tot een scherpe offerte op maat te komen.
Neem voor meer informatie over de kosten van dakpannen vervangen contact op met ons dakdekkersbedrijf.

Gratis dakinspectie aanvragen 035-7720410

Dakconstructie laten controleren

Ook uw dakconstructie controleren wij kosteloos tijdens onze inspectie. Uw dakconstructie kan door lekkage zijn beschadigd, waardoor deze hersteld moet worden. Onze dakdekkers vervangen indien nodig de panlatten in het dakbeschot. Hierdoor kunnen de dakpannen weer stevig vastgezet worden aan de houten panlatten.

Vergunning aanvragen voor herstelwerkzaamheden

U hoeft geen vergunning aan te vragen voor het vervangen van dakpannen als uw woning geen status als monument heeft. Als alle kleuren en vormen van uw dak behouden blijven, dan hoeft u vaak ook geen vergunning aan te vragen. Een vergunning is wel verplicht als de dakconstructie wordt aangepast. Een dergelijke aanpassing van uw dak moet de gemeente goedkeuren voordat wij aan de slag kunnen. Neem bij twijfel over de aanvraag van een vergunning altijd contact op met ons dakdekkersbedrijf of het loket van uw gemeente.

Leuk motief gecreëerd

Ik wilde mijn woning van buiten wat origineler inrichten. De mannen van Dakdekkers Nederland hebben mijn dakpannen vervangen met een geheel nieuw motief. Hierdoor valt de woning nu ook van buiten wat meer op. Erg tevreden!

Wilma van Steen, Hoofddorp

Herstelwerkzaamheden

Het dak van m’n huis uit de jaren 30 was aan vervanging toe, omdat de dakpannen er slecht aan toe waren. Na een gratis inspectie bleek dat de constructie gelukkig niet beschadigd was. Dakdekker Jan heeft het dak weer super in ere hersteld.

Janny de Boer, Leiden

Scherpste prijs

Na diverse offertes te hebben geopgevraagd bij dakdekkers kwam ik bij Dakdekkers Nederland het voordeligst uit. Het resultaat was er niet minder om. Erg tevreden met de vervangen dakpannen.

Sjaak van Malen, Den Haag

Meer informatie over dakpannen vervangen

Onze dakdekkers helpen u graag verder met vragen over het vervangen van dakpannen. Neem contact op via het onderstaande telefoonnummer of vraag direct een gratis inspectie aan.

Gratis dakinspectie aanvragen 035-7720410